Innovaties waar ik op wacht

Klimop belaagt het houtwerk

9 juli 2017. De innovaties buitelen tegenwoordig over elkaar. Niets lijkt meer onmogelijk (zie de zelfrijdende auto). Utopia is here and now. Ik heb daarom besloten om een lijst bij te houden van hopelijk (voor mij) binnenkort te verwachten innovaties. Het betreft producten waarvan ik aanneem dat ze (voor particulieren) nog niet op de markt zijn. Mocht iemand weten dat ze al te koop zijn, dan hou ik mij aanbevolen voor een berichtje hieromtrent.

Mijn lijst:

(1) Dakgroen light

Je ziet steeds meer platte daken met daarop een begroeiingslaag. Jammer genoeg zijn er platte daken die niet stevig genoeg zijn om de minimaal 40 kilo gewicht per vierkante meter dakgroen (doorgaans sedum) te torsen. Een ultralichte begroeiingslaag van bijvoorbeeld 10 kilo per vierkante meter zou daarom een uitkomst zijn.

(2) Drone als klimplantknipper

Een mooie klimplant die de muur niet beschadigd kan je gevel een mooi (en verkoelend) aanzicht geven. Vervelend wordt het alleen als de klimplant het houtwerk zoals raamkozijnen bereikt. Een door een klimplant begroeid kozijn kan lelijk worden en vanwege de vochtophoping zelfs gaan rotten. Wat zou het mooi zijn als je een drone had die de klimplant precies daar snoeit waar je niet bij kan en het houtwerk op die manier gaaf houdt.

(3) Een zwevende plank

Een zwevende plank waarmee je tot aan je dakgoot kunt komen om deze schoon te maken. Je merkt het al, ik heb er een hekel aan om op een hoge ladder te staan. Daarom graag zo’n zwevende plank. Vervelend alleen dat ook inbrekers interesse zullen hebben in een zwevende plank. Wellicht is een pneumatische opklap-lift dan als innovatie beter.