week van de adelaar
Aspekt, 2013, ISBN 978-94-6153-246-6

Tjonge, jonge die Guido. Student. Corpsbal. Rijkeluiszoontje. Hij is redelijk onnozel te noemen. Maar juist daarom wordt dit boek zo spannend. Want hoelang duurt het wel niet tot Guido zelf door heeft dat hij zich in een onwijs gevaarlijke situatie heeft gemanoeuvreerd. Maar dan houdt hij het hoofd toch verbazingwekkend koel!

Het verhaal: Als zijn ouders bij een auto-ongeluk in Zwitserland omkomen, moet de Utrechtse student Guido de integriteit van zijn vader, een politicus, redden door diens zwarte geld in Zwitserland op te halen. Daarmee begint een reeks avonturen, waarbij hij videobanden, juwelen en botsplinters in handen krijgt en die zijn er weer de oorzaak van dat hij opgejaagd wordt door een stel Russen. De spanning wordt hierdoor behoorlijk opgevoerd. Het perspectief ligt bij verschillende personen, waardoor een aantal verhaallijnen, die elkaar levendig afwisselen, gevolgd kunnen worden. Guido en Melinda, die hij onderweg heeft ontmoet, reizen onder hoge druk door een aantal Europese landen op weg naar een vooralsnog onbekend maar boeiend einde.

Ik krijg veel vragen over dit boek. Vragen als: Waarom heb ik het met Albert geschreven? Hoe doe je dat – een boek met zijn tweeën schrijven? Hoe ken je Albert? En wat stelt de foto op de cover voor?? Het is gewoon vanzelf gegaan. Albert en ik kennen elkaar van mijn vroegere werkgever Alex. Tijdens de lunchpauze is het idee ontstaan om samen te schrijven. Met twee man schrijven leidt tot een voortdurende wisselwerking van ideeën, suggesties en bijsturingen. De foto op de cover is mij ook een raadsel, maar een suggestie is dat het een in onbruik geraakte raketlanceringsinstallatie is – ergens op de verlaten vlaktes van de voormalige Sovjet Unie. Hoe dan ook, het is primair bedoeld – denk ik – als sfeermaker.

Guido heeft in ieder geval in een heerlijk hotel gelogeerd, zie hier een foto van zijn uitzicht. En zie hier de link naar het hotelGrand Hotel Les Trois Rois 4. Zie ook een afbeelding van de plek waar het boek begint: Guido’s studentenhuis.

P7###De Week van de Adelaar is te bestellen bij de boekwinkel en op internet, aangezien het boek al langer geleden is uitgekomen kan de besteltijd oplopen tot zes werkdagen###